Streekmeester PLUS van den Doel,  aardappelboerderij van de Giessen, Anke Bot Fotografie

Streekmeesters bij PLUS

PLUS 't Lam heeft twee mooie PLUS winkels, gevestigd in Dubbeldam en Bieshof in Dordrecht. Sinds 2017 wordt hier het label Streekmeesters gevoerd. Dit label zorgt in de winkels voor de herkenbaarheid van de ambachtelijke lokale producten. Sinds de introductie wordt het aantal Streekmeesters nog steeds uitgebreid en wordt het concept Streekmeesters ook gevoerd in PLUS Elbert van den Doel, PLUS Middelharnis en PLUS Stellendam.

Onze opdrachten: 
1. Maak een optimaal en concreet stappenplan met hierin goede samenhang in alle mogelijkheden die er zijn om de PLUS nog meer onderscheidend te laten zijn middels de streekproducten. Het plan moet passen binnen bestaande PLUS aanbiedingen, maar zich wel onderscheiden.
Het accent moet komen te liggen op lekker, kwalitatief, hoogwaardig, dichtbij, ambachtelijk en controleerbaar.

2. Maak een binnenkijk-magazine.

Dit project heb ik ontwikkeld en uitgevoerd met Karin van Zanten
en Gitte Peeters

Eigen website Streekmeesters

Inmiddels is het aantal Streekmeesters uitgegroeid tot 46 in totaal voor de 5 winkels. Elke Streekmeester vertelt een kort verhaal op de website, waar bij veel Streekmeesters naast een portretfoto met product ook een filmpje te zien is zodat de klanten op de locatie kunnen zien hoe de leverancier op ambachtelijke wijze de producten maakt. 

De website is ontworpen door Karin van Zanten en wordt door Karin en Anke gevuld en onderhouden.

www.streekmeesters.nl

Siging winkel PLUS t Lam Streekmeesters   Anke Bot Fotografie2

Signing in de winkel

Elke Streekmeester heeft een duidelijke plaats in de PLUS winkels. Het portret en het product geven informatie over de leverancier. Volgens het herkenbare Streekmeester stramien worden vele varianten gemaakt in de vormgeving. Voor de koeling, voor de vriezer, in de schappen of erboven, groot of klein, alles is mogelijk en wordt in de winkel ingemeten.

Narrowcasting 

De narrowcasting schermen in de winkel van PLUS 't Lam worden gebruikt om de verhalen achter de bedrijven van de Streekmeester leveranciers aan het winkelende publiek te tonen. Je maakt kennis met de herkomst van het product, met de eigenaar van het bedrijf en de locatie. De Streekmeesters hebben naast een eigen website ook een eigen YOUTUBE kanaal. 

PLUS Magazine cover

Magazines

Een binnen-kijk magazine voor PLUS 't Lam dat inmiddels de derde editie kent. In het magazine worden medewerkers in het zonnetje gezet. Velen werken al jaren samen bij PLUS 't Lam en Pel en Winanda zijn trots op hen. Verder vertellen diverse medewerkers over wat er allemaal komt kijken bij het exploiteren van een supermarkt. Een magazine voor klanten, leveranciers en medewerkers!

In de winkels ligt ook de tweede editie van een eigen Streekmeester Magazine met achtergrondverhalen.

Pel 't Lam

Eigenaar PLUS 't Lam

"Anke weet haar foto's steeds weer precies zo te maken als zij deze voor ogen heeft. Ze is gericht op het grote geheel, met oog op de details. Alles klopt.

Ons label Streekmeesters heeft zij letterlijk een eigen gezicht gegeven, door sprekende portretten en films, die laten zien waar onze lokale producten vandaan komen.

En voor ons eigen PLUS magazine levert zij afwisselende en hoge kwaliteit beelden. Anke is al vele jaren onze 'huisfotograaf'. ​"